Skip to content

Zebizerge E-Roller Center

Gyakran Ismételt Kérdések

Hol található a Zerge E-roller Center?

Zebegényben, a Bakec Kerékpárkölcsönzővel együttműködve üzemel a Zerge E-roller Center. Cím: 2627 Zebegény, Árpád út 1/c (Templom mellett, a főtéri üzletsoron a Füstölgő Sarok BBQ-val szemben)

Hogyan tudok elektromos rollert bérelni?

Rollert többféle módon tudsz bérelni:

– Honlapunkon az online foglaló rendszeren keresztül. A foglalás véglegesítéséhez minimum 1 órai bérleti díjat szükséges előre utalni. Az utalás adatait a visszaigazoló e-mail tartalmazza. Online foglalást aznapra nem tudsz rögzíteni!

– Telefonon vagy személyesen, a szabad kapacitás függvényében, ha szerencséd van akár aznapra is tudsz rollert bérelni

Hogyan tudom kifizetni a bérleti díjat?

Vagy utalással a visszaigazoló e-mailben foglaltak szerint vagy pedig a helyszínen bankkártyával vagy készpénzzel

Szükséges kaució az elektromos roller bérléséhez?

Igen, szükséges. Az eszközök bérleti díján felül letéti díjat (kauciót) kell fizetni, mely mértéke 10.000 Ft/roller. Ennek átadása készpénzben történik a túra megkezdése előtt. Amennyiben semmi probléma nem történik az esetben a kaució teljes egészében visszajár.

Képes vagyok vezetni az elektromos rollert?

Ha első alkalommal bérelsz tőlünk akkor maximum 15 perces próbakört teszünk a közelben, ahol gyakoroljuk az elindulást, megállást, kanyarodást. Ennyi idő alatt bele fogsz rázódni, ne aggódj! A bérleti idő csak ezután fog indulni.

Ki bérelhet elektromos rollert?

Elektromos rollert minden 18. életévét betöltött belföldi vagy külföldi magánszemély vagy cég bérelhet.

Ki vezetheti az elektromos rollert?

A nagyobb (300 watt teljesítmény feletti) elektromos rollereket kizárólag 14 év feletti, segédmotoros jogosítvánnyal (AM, Moped) vagy személygépkocsi („B” kategóriás) jogosítvánnyal rendelkező személyek vezethetik. 14 és 18 éves kor között szülői hozzájárulás szükséges. De a kisebb, 300 watt teljesítmény alatti rollereinket, járművezetői engedély nélkül is használhatod.

Miért csak járművezetői engedéllyel vezethetők a nagyobb elektromos rollerek?

Jelenleg egyértelmű jogszabály nincs erre vonatkozóan, de cégünk igyekszik felelősséggel eljárni és figyelembe vesszük az ide vonatkozó rendőrségi és egyéb hivatalos állásfoglalásokat. Ezek alapján a segédmotoros kerékpár kategóriába tartozónak tekintjük eszközeinket és annak megfelelően működtetjük azokat. De a kisebb, 300 watt teljesítmény alatti rollereinket, járművezetői engedély nélkül is használhatod.

Van biztosítás az elektromos rollereken?

A 300 watt teljesítmény feletti eszközeink (Grunge, Ripper) kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással rendelkeznek, ami a mások vagyonában, testi épségében okozott károkra fedezetet nyújt. A 300 watt teljesítmény alatti eszközök (Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2) nem rendelkeznek kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással. Minden esetben a Bérlőben illetve az elektromos rollerben keletkezett és okozott károkért a Bérlő felel, ahogy azt a Felelősségvállalási nyilatkozat is tartalmazza.

Egyszerre hány főnek tudok elektromos rollert bérelni?

Bérlés egyelőre, egyszerre 7 főnek lehetséges. 

Mekkora távot képesek megtenni az elektromos rollerek?

Az Ultimate Grunge-ok 30-35 km-t, az Ultimate Ripper-ek 25-30 km-t, a Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2 rollerek 25 km-t tesznek meg teljesen feltöltött akkumulátorokkal, de ez nagyban függ a használó vérmérsékletétől is. Egyenletes sebességgel (nem tövig húzva a gázkart) akár ennél nagyobb táv is megtehető. Ezért használható csupán a Nagymaros-Zebegény-Szob-Ipolydamásd közötti területeken. 

Mi történik, ha menet közben lemerül az akkumulátor?

Ez esetben telefonon értesítesz minket, a segítségedre sietünk, tartalékakkumulátort viszünk. Ha az akkumulátor a bérlő hibájából merül le (pld. nem a megadott útvonalon használta a rollert) akkor ezért pótdíjat számolhatunk fel.

Mi történik ha véletlenül balesetet szenvedek az elektromos rollerrel?

Amennyiben személyi sérülés is történt akkor haladéktalanul értesíteni kell a segélyhívó vonalon keresztül (112) a mentőket, rendőrséget, és a legjobb tudásodnak megfelelően el kell kezdeni az ellátást. És ahogy a szabad kapacitásod engedi kérünk értesíts minket is, hogy a helyszínre tudjunk menni segíteni. Ha csupán anyagi kár keletkezett akkor azonnal minket értesíts, hogy segíteni tudjunk.

Ne maradj le semmi fontosról

Nem küldünk spam-et.
Olvasd el Adatkezelési szabályzatunkat